De zoveelste coach...' , 'dat kan ik toch helemaal niet' en 'hoe kan ik mij gaan onderscheiden?'

 

Zomaar een aantal gedachten van mij toen ik het roer omgooide. Mijn baan bij een grote traditionele organisatie waarvoor ik mooie evenementen organiseerde zegde ik begin 2018 op om een prachtige reis van 7 maanden te maken samen met mijn vriend. Vrijheid, blijheid en een groot stuk zekerheid overboord. 

 

Hier begon dan ook mijn persoonlijke ontwikkelingsreis en tegen het eind van de 7 maanden reizen kwam mijn eureka-moment: ik wil coach worden! Ik voelde het in alles, dit is wat ik wil gaan doen en waarvoor ik hier ben. Kort daarop volgden allerlei (beperkende) gedachten: 'wie zit er nou op mij te wachten? De zoveelste coach...' , 'dat kan ik toch helemaal niet' en 'hoe kan ik mij gaan onderscheiden?'

 

Wat voor mij een belangrijke eis was, voordat ik mensen zou gaan coachen, was om mezelf een goede basis opleiding te geven. Ik wilde niet dat zoveelste meisje uit Amsterdam zijn die zomaar even zou gaan coachen op basis van eigen leerervaringen. Ik koos voor een NLP opleiding en inmiddels ben ik 3 NLP opleidingen verder en bijna gecertificeerd NLP coach IANLP

 

"NLP heeft mij laten inzien dat ik mijn gedachten niet BEN maar dat ik gedachten HEB"

 

Dat is zo'n fijn inzicht geweest want het zorgt ervoor dat ik de dingen beter kan relativeren en een positieve kijk op het leven behoud. 

 

Ik doe nu waar ik blij van word en daar ben ik mezelf eeuwig dankbaar voor. Maar hoe kan ik mij nu gaan onderscheiden? Tja, de grap is... door gewoon mezelf te zijn. En dat is wat ik iedereen gun, volledig jezelf kunnen zijn.

 

Als ik in mijn omgeving vraag naar welke woorden mij het beste beschrijven, komen de woorden: oordeel loos, nuchter, praktisch, menselijk, warm, rustig, positief, open, humor en zelfspot het meest naar voren. Ik laat mensen in hun waarde, ik vind niets gek en sta open voor wat iemand te delen heeft. Mijn coach-houding is altijd vanuit liefde en met een vleugje humor, want het leven is al zo serieus. Nietwaar?

 

"Liefdevol, open respectvol en zonder oordeel. Ik voelde mij bij Eline op mijn gemak."

Janneke (36)

 

Als je mij goed zou kennen zou je weten dat...

  1. Ik super blij word van honden en dat ik sinds de corona crisis de leukste hond aan het opvoeden ben (poeh wat een klus, maar zo leuk!)
  2. Ik geboren en getogen ben in Leiden (en nog altijd 3 oktober vier)
  3. Ik enorm houd van (gezond) eten en ik voor mezelf de 80/20 regel toepas (80% gezond, 20% minder gezond) chocolade, drop en chips zijn favoriet
  4. Ik mega ongeduldig kan zijn, vooral naar mezelf
  5. Ik enorm veel waarde hecht aan ECHTHEID en daarom social media niet altijd mijn beste vriend is