Coaching... voor wie eigenlijk?

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe hij of zij de tegenslagen in het leven beter aan kan of er misschien net iets meer uit wil halen. Mensen zitten vaak erg in hun hoofd. Voor mij is de uitdaging om hen weer in contact te brengen met wat hun hart hen ingeeft en niet wat de verstandigste keuze of beslissing op papier is of omdat de omgeving dat van hen verwacht. Ik zie coaching als onderhoud aan jezelf. Je bent als mens nooit uitgeleerd. Zo blijf ik mezelf ook door ontwikkelen en laat ik mezelf ook geregeld coachen.

 

Hoe ziet een coaching traject bij Free Your Mind eruit?

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek van ongeveer 45 minuten. Dit is altijd tijdens een wandeling in de fijne buitenlucht in een stukje natuur van Amsterdam. Meestal in het Vondelpark of in het Amsterdamse Bos. In de huidige tijd vanwege de corona crisis doen we dit volgens de voorgeschreven maatregelen vanuit de overheid. Dat wil zeggen, geen handen schudden en we houden 1,5 meter afstand van elkaar. Wandelend maken we kennis en praten we over wat jouw uitdagingen zijn en waar je mee aan de slag wilt tijdens jouw traject. Een prettige, ongedwongen manier om te ervaren of het klikt. Je mag mij tijdens deze wandeling natuurlijk alles vragen. Dat mag trouwens sowieso altijd. 

 

Vervolgens mag jij aangeven waar we onze gesprekken zullen voortzetten. Dat kan eveneens in de buitenlucht zijn, maar ik heb ook fijne binnen ruimtes beschikbaar. Zo maak ik vaak gebruik van Het Coachhuis (locatie Vondelpark). Echter ook daar houden we de 1,5 meter afstand. Ook is het mogelijk om elkaar via videobellen te spreken oftewel online coaching. Meestal duurt een traject relatief kort, ongeveer 5 à 8 sessies met steeds een tussenperiode van 2 of 3 weken. Een sessie duurt gemiddeld 60 minuten.

 

Wat kun je verwachten?

Mijn manier van coachen is praktisch, nuchter en relativerend. Ik heb een down-to-earth kant maar ik kan ook lekker mee 'zweven'. Ik voel aan welke methode het beste bij jou past. Tijdens de sessies zullen we afwisselend gesprekken voeren en oefeningen doen, dit kunnen NLP technieken zijn, maar ook ademhalingsoefeningen en als je ervoor openstaat, hypnose. Ik geloof in de kracht van beweging. Letterlijk in beweging komen zorgt ervoor dat de dingen die aandacht vragen in jouw leven ook in beweging gaan komen.

 

 

"Na de sessies voelde ik mij ontspannen en hoopvol. Ik had ook beter het besef van mijn ‘resources’: in de vorm van eigen talenten, vermogen of lieve mensen om mij heen. In de sessies werd mij duidelijker wat ik belangrijk, fijn en zinvol vind, maar ook hoe ik mij voel en wat ik wil."

Daria (34)